Noi oportunităţi de afirmare a femeilor din raionul Orhei


 

Se ştie că în Republica Moldova femeile constituie 53% din populaţie; în structura populaţiei antrenate în cîmpul muncii, femeile alcătuiesc 52%; 56% dintre femei lucrează zilnic cîte 6-10 ore (muncă remunerată), şi în plus cîte 4-8 ore în gospodăria casnică; 75,17 % din femei nu au posibilitatea de a se trata din cauza condiţiei economice precare… Acestea sunt cîteva dintre problemele cu care se confruntă zilnic fiecare femeie din Republica Moldova. Încercarea de a identifica independent soluţii se soldează cu efecte limitate şi temporare, iar necesitatea unor schimbări la nivel naţional este tot mai frecvent conştientizată de către fiecare  femeie în parte.

Soluţia este participarea activă a femeilor în viaţa comunităţii, iar data de 28 noiembrie este cel mai apropiat prilej de a demonstra prin vot întregii societăţi, dorinţa solidară a femeilor într-un viitor mai bun şi mai sigur la noi acasă.

Acesta este îndemnul Asociaţiei Obşteşti „Femeia Modernă” în cadrul proiectului „Femeile depăşesc barierele”, implementat în perioada 28 octombrie-27 decembrie, în cinci localităţi din raionul Orhei. Scopul proiectului constă în încurajarea participării la vot a femeilor prin organizarea a 5 sesiuni de informare cu participarea a 150 de femei din localităţile: Neculaieuca, Mălăieşti, Susleni, Chiperceni,Braviceni, distribuirea a 2000 de materiale informative “Un VOT face Diferenţa!”, organizarea unui sondaj de identificare a problemelor şi motivaţiei femeilor de a se implica în procesul de luare a deciziilor din localitate şi publicarea a 6 articole în Ziarul „Plaiul Orheian”.

Proiectul „Femeile depăşesc barierele” este implementat cu suportul Fundaţiei Est – Europene din Moldova, din resursele financiare acordate de Agenţia Suedeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida), Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA şi  Fondul Naţional pentru Democraţie (NED).

 

Oxana Ungureanu,

Asistent de proiect

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: