Prima petrecere de Halloween la Orhei!


 

Sîmbătă,30 octombrie, în incinta sediilor Centrelor Educaţionale pentru Tineri din satele Mălăieşti, Mitoc şi Neculaieuca, a avut loc prima serată de Halloween. A fost sărbătoare deosebită şi multaşteptată, întrucît pregătirile pentru eveniment au durat trei săptămîni. Iniţiativa organizării acestei serate a venit de la profesoara de limbă engleză, Cechina Aliona, care le- a povestit tinerilor despre tradiţiile şi obiceiurile americanilor, cu ocazia acestei sărbători. Evenimentul a fost adaptat, conferindu-i-se un nou obiectiv, diferit de cel de a alunga spritele rele.

              În cadrul orelor de limbă engleză, tinerii au învăţat piesele vestimentare, aşa că conotaţia  organizării acestui eveniment a fost mai mult educaţională, cu scopul evaluării însuşirii de către tineri a materialului însuşit.

             Fiecare participant şi-a confecţionat un costum special şi şi-a ales un nume pe potrivă. La etapa de prezentare, tinerii şi-au ales nume deosebite, ţinînd cont de personajul care îl reprezintă: Prinţesa Rozelor, Preşedintele Republicii Moldova, medic, Dracula, Regina Nopţii, Motanul Încălţat etc. Pentru mai multă originalitate, fetele şi-au desăvîrşit toaleta cu un machiaj mai special, care a dat mai mult farmec şi personalitate personajului care îl reprezentau. Majoritatea băieţilor au ales dinţii de vampir şi corniţele ca atribute principale a toaletei de Halloween.  Prezentările au avut loc în limba engleză, participanţii prezentîndu-şi costumele şi motivaţia alegerii lor. Chiar dacă au existat unele incorectitudini la nivel de pronunţie, problema a fost îndepărtată imediat, tinerii dovedind o capacitate de excepţie de însuşire.

Atmosfera de sărbătoare a fost suplimentată şi de muzică şi de dans, tinerii particpînd la diferite jocuri distractive, în care şi-au demonstrat abilităţile şi comtenţele artitistice de dans, cînt, desen.

Nelipsiţi de la sărbătoare au fost bostanii şi pînzele de păiangen, care au fost pregătite cu multă migală de către tineri şi părinţi.

După cum ne mărturisesc participanţii la acest eveniment, Halloweenul sărbătorit la Centre, chiar dacă şi –a pierdut puţin din semnificaţia lui iniţială a adus multă bucurie în suflet tinerilor, iar lucrul cel mai important este faptul că a consolidat  o echipă.

Evenimentele sunt parte componentă a cursului de limbă engleză organizat în cadrul proiectului „O nouă şansă pentru viaţă” implementat de către AO „Femeia Modernă” cu suportul financiar al Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: