Concursul de desene „Culorile vorbesc”


Desenul şi dansul înseamnă armonie.”

Marius Lupu

 

         Cea mai reuşită şi facilă modalitate de exteriorizare a sentimentelor, trăirilor,…, lumii interioare este desenul, atribut nu doar a unor personalităţi remarcante, ci a fiecărei persoane în parte.

În acest context, Asociaţia Obştească „Femeia Modernă” a organizat primul concurs de desene „Culorile vorbesc” în cadrul lecţiilor de limbă engleză gratuite la care particpă tinerii din familiile social-vulnerabile din satele Mălăieşti, Mitoc şi Neculaieuca din raionul Orhei.

Programul educaţional pe care îl urmează tinerii din familiile social-vulnerabile, în cadrul orelor de limbă engleză, prevede şi însuşirea denumirii culorilor şi operării cu aceşti termeni în limba engleză. Pentru o mai bună însuşire, profesoara de limbă engleză, Cechina Aliona, a propus copiilor participarea la concursul de desene „Culorile vorbesc”, în care fiecare tînăr al Centrelor Educaţionale trebuia să execute cîte un desen în care să utilizeze cît mai multe culori, pe care fireşte le va prezenta în limba engleză. Inventivitatea, creativitatea şi originalitatea au fost elemnetele-cheie ale probei de concurs.

Tinerii au dat dovadă de mult talent şi suflet, ilustrînd în mod original lucrări, în care jocul de culori a predominat. Fiecare participant şi-a prezentat lucrarea în limba engleză: corectitudinea şi acurateţea pronunţiei fiind luate în calcul în stabilirea lucrărilor cîştigătoare.

Astfel, în urma evaluării rezultatelor, Comisia de Evaluare, constituită din cîte un părinte, profesor şi un membru al echipei de implementare a proiectului, a constat că lucrarea şi prezentarea în limba engleză a tinerei, Băleanu Didina, membru al Centrului Educaţional pentru Tineri, din satul Mălăieşti , a fost cea mai reuşită. De menţiuni s-au bucurat şi alţi tineri.

În baza acordului de colaborare, lucrările tinerilor sunt expuse în cadrul instutuţiilor de învăţămînt, conferind mai multă lumină, culoare şi căldură, în contextul acestei toamne ploioase.

Activităţile din cadrul Centrelor Educaţionale pentru Tineri din satele Mălăieşti, Mitco şi Neculaieuca sunt organizate în cadrul proiectului „O nouă şansă pentru viaţă” implementat de către Asociaţia Obştească „Femeia Modernă” cu suportul Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: