Primii paşi în lumea jurnalismului! 99%-creativitate! 1 % – efort!


Aceasta este concluzia la care au ajuns tinerii din familile social-vulnerabile, membri ai Centrelor Educaţionale pentru Tineret, în cadrul a 3 traininguri cu tematica „Învăţ „să scriu”, desfăşurate miercuri, 25 august în satele Malaieşti, Neculaieuca, Mitoc din raionul Orhei.

În cadrul trainingurilor, tinerii au avut posibilitatea de a afla ce înseamnă o ştire, care eveniment poate deveni o ştire, elementele-cheie ale compunerii unei ştiri, buletinul informativ şi elaborarea acestuia.

Componenta teoretică a fost completată de cea practică tinerii fiind îndemnaţi sa alcătuiască o ştire, ca mai apoi în grup să elaboreze macheta primului lor buletin informativ.

Capacitatea de negociere a fost pusă la o încercare grea, în momentul alegerii unei singure denumiri a buletinului informativ a fiecărui Centru Educaţional. Însă argumentarea forte şi originalitatea a spulberat oricare îndoieli şi contradicţii. Astfel, buletinul informativ din satul Mălăieşti va purta denumirea „Activ”, Mitoc- „New World”, Neculaieuca- „Step by step”.

Trainingurile constituie o parte componentă a cursurilor de formare la care particpă 90 de tineri din familiile social-vulnerabile din raionul Orhei, în cadrul proiectului „O nouă şansă pentru viaţă” implementat de către Asociaţia Obştească „Femeia Modernă” cu suportul financiar al Ambasadei SUA din Republica Moldova.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: