Invitaţie la lansarea proiectului „O nouă şansă pentru viaţă”


Invitaţie

la lansarea proiectului „O nouă

şansă pentru viaţă”

 

Orhei, satul Neculaieuca (Caminul de Cultură), ora 10.00

Orhei, satul Malaieşti, (Sala de Festivităţi), ora 12.00

Orhei, satul Mitoc , (Sala de Festivităţi), ora 15.00

Duminica, 15 august 2010

Asociaţia Obştească „Femeia Modernă” are plăcerea de a vă invita la lansarea proiectului „O nouă şansă pentru viaţă”, care are ca scop facilitarea reintegrări tinerilor din familiile social vulnerabile în viaţa comunităţii prin asigurarea accesului liber la educaţie.

Proiectul este finanţat de Ambasada SUA în Republica Moldova şi se va desfăşura în perioada august 2010 – ianuarie 2011, în trei localităţi rurale din raionul Orhei.

Evenimentele vor avea loc Duminica, 15 august în satele Neculaieuca, Malaieşti, Mitoc, cu participarea a 90 de tineri  din familiile social-vulnerabile, 90 de părinţi sau rude apropiate, profesori, directorii instituţilor de învăţămînt, primari localităţilor şi reprezentanţi de la Ambasada SUA în Republica Moldova.

În cadrul proiectului, vor fi inaugurate 3 Centre Educaţionale pentru Tineri în satele Neculaieuca, Malaieşti şi Mitoc, în care tinerii vor beneficia de consiliere psihologică, cursuri gratuite de limbă engleză, traininguri de dezvoltare a personalităţii, seminare de informare cu privire lupta contra consumului de alcool, fumat şi droguri etc.

Grupul-ţintă sunt tinerii din familiile social-vulnerabile, a căror problematică este stringentă în Republica Moldova. Conform statisticilor, 35 % din copiii din satele Neculaieuca, Mitoc şi Mălăieşti au cel puţin un părinte plecat peste hotare, iar altele 65 % trăiesc în familii cu venituri minime pentru viaţă. În acest context, lipsa părinţilor şi a unui mediu adecvat de viaţă, îi expun pe tinerii din familiile social-vulnerabile la consum de alcool, fumat, drog, şi chiar la înfăptuirea de infracţiuni.

În acest context, AO „Femeia Modernă” va crea cadrul necesar ca tinerii să dobîndească şanse mai bune pentru viaţă, prin consiliere psihologică, informare şi formare.

AO „Femeia Modernă” este o organizaţie non-guvernamentală fondată în anul 2005. Este prima organizaţie care a lansat şi desfăşurat cea mai amplă campanie anticorpţie din raionul Orhei, precum şi prima organizaţie care a organizat un marş anticorupţie din Republica Moldova. 

Vă rugăm să ne confirmaţi particparea Dvs printr-un email la adresa : femeia85moderna@yahoo.com, oxana_ungureanu@yahoo.com ,în care să menţionaţi numele Dvs şi organizaţia pe care o reprezentanţi.

 

Pentru detalii suplimentare ne puteţi contact la :

 

Asociaţia Obştească „Femeia Modernă”,

Orhei, str. Mihai Sadoveanu 22/1

Tel/Fax: 0(235)22384

GSM: 079779401, 079707526

E-mail: femeia85moderna@yahoo.com

             oxana_ungureanu@yahoo.com

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: